In de vorige blog werd aangegeven dat je bij PaardenInzicht aan de slag gaat met het actief, effectief en ervaringsgericht oplossen van problemen. Verder werd daar opgemerkt dat je daarbij zelf als individuele deelnemer of met je team blijvende resultaten boekt door actief in actie te komen en door te leren en ervaren aan de hand van de non verbale interactie met een paard.

In deze blog blijkt dat achtereenvolgens jij/je team, het coachpaard en de paardencoach hierbij de succes-ingrediënten zijn!

English? Scrol down!

www.paardeninzicht.nl

Jij / je team

Geen enkele training of coaching wordt een succes zonder jou/jullie als deelnemer(s)! Uiteindelijk ben jij of zijn jullie degenen die aan de slag gaan met het evaringsgericht leren met het paard. Waarbij jullie er dus voor kiezen actief aan de slag te gaan door daadwerkelijk uit de bureaustoel of uit de productiehal, school of winkel te komen.

Je gaat vervolgens actief oftewel met lijf, leden en met behulp van alle kennis en kunde die je al bezit aan de slag om te leren. Dat vraagt inzet, zeker als je daarbij ‘iets gaat doen’ met een groot dier als een paard.Waarbij je dan ook nog eens bereid moet zijn te kijken naar je eigen handelen en acties met betrekking tot onder andere (persoonlijk) leiderschap, communicatie en de wijze van samenwerken.

Als je/jullie inzicht hebben opgedaan en hebben geleerd, is het zo dat dat natuurlijk een mooie ervaring is geweest. Die waarschijnlijk ook indrukwekkend was en wellicht emotioneel en confronterend. Je kunt besluiten het daarbij te laten………. Maar……………… dan heb je er daarna niets meer aan en verwordt een en ander tot hooguit een mooi verhaal!

Wil je werkelijk het geleerde toepassen dan is er na deze mooie en indrukwekkende ervaring nog werk aan de winkel: je moet het geleerde in de praktijk gaan toepassen. Paardencoaching maakt dit makkelijker: hetgeen je samen beleefd met het paard wordt namelijk, zo blijkt in mijn praktijk, niet vergeten. Deelnemers hebben hier daadwerkelijk langjarig wat aan, wat voornamelijk is toe te schrijven aan het feit dat er geen mens maar een coachpaard aan te pas komt.

Het coachpaard

Een klant zei ooit: geen woorden maar paarden! En zo is het precies: hierdoor word hetgeen je tijdens de paardencoaching samen met het coachpaard ziet en doet niet vergeten. Ik krijg dus inderdaad jaren later nog berichten van klanten die dan aangeven dat zij nog steeds veel hebben aan de handvatten die de paarden hen aanreikten (zie daarvoor bijvoorbeeld: https://paardeninzicht.nl/portfolio_page/impact-ook-na-5-jaar/ )

Dit komt omdat paarden gebruik maken van non verbale communicatie. Ze maken dus GEEN gebruik van onze woorden maar communiceren met lijf, leden en geluid. Hier zijn ze goed in: dit is de communicatie waarmee zij al 56 miljoen jaar overleven.

Zodra je in de omgeving van het paard komt, wordt deze deelnemer ‘bekeken’, waarbij onder andere: houding, manier van bewegen, geur, intonatie en de (onbewuste) energie van de mens, de aandacht van een paard hebben. Is er daarbij dan iets wat aanleiding is voor een paard om erop te reageren? Dan krijg je een zichtbare reactie! Waarvan het mooie is dat we merken dat waar deelnemers dit niet van andere mensen accepteren, zij zich door een paard minder veroordeeld voelen doordat zij het paard niet kennen en als ‘onpartijdig’ beschouwen.

Aan de hand van hetgeen het paard je heeft ‘vertelt’ kun je vervolgens bekijken wat je anders wilt doen en hoe je dat precies wilt gaan aanpakken. Dit is super leerzaam en daarbij heel leuk om te doen! Zeker als je hebt ontdekt dat je talenten hebt die je al lange tijd niet gebruikt hebt. Hoe leuk is het deze te herontdekken en deze weer te gaan benutten!

De paardencoach

De paardencoach begeleid dit proces: zowel vooraf, tijdens als na de paardencoaching.

Vooraf: door de intake, het vaststellen van de behoefte, doelen en thema’s.

Tijdens: begeleiding als je aan de slag gaat met het paard waarbij je onder andere geholpen wordt bij veilig samen met ervaren met het coachpaard, de paardencoach wijst op hetgeen er aan het paard te zien is en helpt te bepalen wat je daarvan kan leren.

Na: daarna word je begeleidt als je in werk en leven met het geleerde aan de slag gaat.

Video Ingredienten sucsesvolle PaardenInzicht training en coaching

 

Nu je weet wat de achtereenvolgens jij/je team, het coachpaard en de paardencoach de succes-ingrediënten bij paardencoaching zijn, rest er nog maar een ding! Zelf aan de slag gaan en zelf successen realiseren. Meer weten? Neem contact op! Bel Margreet op 06-22360999 of mail naar info@paardeninzicht.nl

*dit is op verzoek, hierover worden vooraf afspraken gemaakt.

©PaardenInzicht / Margreet Noordanus juli 2021

Meer lezen? Over wat PaardenInzicht doet? Lees dan verder!

PaardenInzicht helpt communicatie, samenwerkings- en leiderschapsproblemen oplossen. Dit doet PaardenInzicht out of the box door middel van effectieve en inzichtelijke trajecten, workshops en teambuilding met paarden.

Coaching met paarden lost problemen op door ze heel duidelijk, en tegelijkertijd op aanvaardbare wijze neer te zetten, waarna voor borging gezorgd wordt doordat een en ander direct in de praktijk toegepast kan worden.

Paardencoaching is zeer geschikt om in te zetten bij:

– het verkrijgen van inzicht in talenten en (verder) te ontwikkelen vaardigheden

– het oplossen van problemen met vaardigheden

– ontwikkeling en verbetering van communicatie, samenwerkingen (persoonlijk) leiderschap

– het verkrijgen van zelfinzicht

En verder wordt PaardenInzicht ingeschakeld als er sprake is van:

– persoonlijke problemen en problemen op de werkvloer

– ter verkrijging van inzicht in (persoonlijke) hindernissen en obstakels

– vastlopende en stokkende coachtrajecten

– als de (team) problematiek ‘onoverkomelijk’ lijkt

Meer weten? Het eerste gesprek is gratis en ik kom je graag meer vertellen over wat PaardenInzicht voor jou, je medewerkers en medewerksters, teams en bedrijf kan betekenen.

Leiderschapsprogramma’s en alle overige programma’s, trainingen en coaching zijn op maat en worden daarbij door heel Nederland gegeven. Vragen? Bel: 0622360999 of mail info@paardeninzicht.nl

ENGLISH: I often get the question: horse coaching, what do you use it for?

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=B6tBy1pKMAg” el_width=”80″]

In answer to this question, here is a brief overview.

Horse coaching is very suitable to be used for:

– gaining insight in talents and skills to be (further) developed

– solving problems with skills

– Developing and improving communication, cooperation and (personal) leadership

– Obtaining self insight

Furthermore, PaardenInzicht is called upon when there is a question of:

– personal problems and problems on the work floor

– gaining insight in (personal) hurdles and obstacles

– Stagnant and deadlocked coaching processes

– When the (team) problem seems to be ‘insurmountable

Want to know more? The first conversation is free and I would love to tell you more about what Horse Insight can mean for you, your employees, teams and company.

Leadership programs and all other programs, trainings and coaching are tailor-made and delivered throughout the Netherlands. Questions? Call: 0622360999 or mail info@paardeninzicht.nl

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Boek direct: bel Margreet op 0622360999 of mail naar info@paardeninzicht.nl

Meer lezen over wat anderen over PaardenInzicht zeggen? KLIK HIER

© Juni 2021 PaardenInzicht / Margreet Noordanus

GOUDEN TIP: vraag om hulp.

Welke hulp en ondersteuning je nodig hebt is persoons- en situatie afhankelijk, en vind je het lastig om dit te bepalen?

Maak dan gebruik van de mogelijkheden die PaardenInzicht biedt: een sessie PowerInzichten zorgt voor inzicht, overzicht, (her)ontdekken van je vaardigheden, focus en scherpstellen van je doelen en de stappen die je daarvoor moet zetten.

Kosten? Euro 450,00 all inclusive* – boek direct: bel Margreet op 0622360999 of mail naar info@paardeninzicht.nl

Resultaat? Je boekt direct resultaat, gaat met praktische en direct uitvoerbare handvatten naar huis!

*All inclusive betekent dat je geheel ontzorgt bent en dat er veel inclusief is:  https://paardeninzicht.nl/wp-content/uploads/2017/10/PowerInzichten.pdf

Wat zeggen anderen over PaardenInzicht?

Een van de deelnemers** geeft aan:

  • Op natuurlijke wijze.
  • Openheid / vertrouwen.
  • Geen oordeelsvorming door de coach, dit als zeer plezierig ervaren.
  • Nooit het gevoel gehad dat de coach hem het wel even zou ‘vertellen’.
  • Zelf volop de mogelijkheid gehad te ervaren.

Een andere deelnemer** geeft na een traject aan:

  • 5 jaar na dato
  • Zit goed in mijn vel
  • Veel handvatten van onze paardencoaching kunnen gebruiken

**Geen naamsvermelding i.v.m. de privacy van deze deelnemers.

Boek direct: bel Margreet op 0622360999 of mail naar info@paardeninzicht.nl

PaardenInzicht – 10 jarig jubileum – 10 year anniversary

PaardenInzicht – 10 jarig jubileum

Deel 1 – in deze video een compilatie van een aantal van mijn favoriete momenten. De keuze was zo moeilijk dat er later een deel 2 volgt. VEEL KIJKPLEZIER!

PS: een aantal beelden zijn uit de begin jaren vandaar dat de kwaliteit soms wat minder is.

PaardenInzicht – 10 year anniversary

Part 1 – in this video a compilation of some of my favourite moments. The choice was so difficult that a part 2 will follow later. ENJOY WATCHING!

PS: some of the images are from the early years so the quality is sometimes a bit poor.

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=0X853xzA1I8″ el_width=”80″]

Luister ook de speciaal voor PaardenInzicht gecomponeerde jubileum muziek: ????

PaardenInzicht staat al 10 jaar – altijd klaar!

 © Margreet Noordanus / PaardenInzicht Takes you to the next level!

www.paardeninzicht.nl / info@paardeninzicht.nl

Vlodrop, 2020PaardenInzicht ook in 2021 DE LEIDERSCHAPSSPIEGEL

Reageren of vragen? Graag! Stuur je mailtje naar info@paardeninzicht.nl

PS: zit je in een rollercoaster, zit je team erin en kun je of kunnen jullie daar wel wat hulp bij gebruiken? Laat het weten en wees welkom!

 

Luister ook het interview van Margreet op NPO2: Radio interview Margreet

Zelf aan de slag? Neem dan contact op! Je kunt bellen naar: 06-22360999 of mailen naar info@paardeninzicht.nl

Meer lezen? Het gratis e-book 35 Redenen om je door Paarden te laten Coachen, kun je downloaden door: hier te klikken!

Meer informatie? Over PaardenInzicht en de coaching met paarden:
www.paardeninzicht.nl

Ben jij gekalibreerd? Is je team gekalibreerd? Wat dat betekend? Lees de
blog https://paardeninzicht.nl/kalibreren/

Of bekijk de September 2020 video PaardenInzicht KALIBREREN [vc_video
link=”https://www.youtube.com/watch?v=HvH4_NPekC4″ el_width=”80″]

Margreet Noordanus Presentation

Margreet & Genius The Horse* zeggen: WELKOM!

Is elkaar aanspreken LASTIG? Dan is een training om hiermee te oefen geen overbodige luxe. Boek bijvoorbeeld de training Aanspreken Lastig.

*Genius The Horse is de nieuwe mascotte van PaardenInzicht – online zal je ‘m langs zien flitsen met PaardenInzicht nieuws, oneliners en aankondigingen.

TOP TIP: thuis aan het werk en moet je vanuit huis leidinggeven aan een team? Lees dan de blog: https://paardeninzicht.nl/vijf-tips-voor-een-optimale-teamsamenwerking-op-afstand-en-in-crisistijd/

 

Bekijk ook de September 2020 video PaardenInzicht KALIBREREN [vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=HvH4_NPekC4″ el_width=”80″]

Nog meer lezen?

Video’s bekijken?

Publicaties Margreet Noordanus / PaardenInzicht