Leren en jezelf ontwikkelen is voor coaches en ook voor paardencoaches iets dat nooit stopt: er zijn altijd dingen waarmee je je coaching kunt verrijken en waarmee een team of individuele deelnemer net die extra stap vooruit geholpen kan worden.

Omdat ik dol op boeken ben, lees ik regelmatig boeken ter vergroting van mijn professionele kennis, daarbij heb ik als recensent heb ik het een en ander aan coachboeken gerecenseerd. In het kader van #paardeninzichtdeeltkennis, wil ik een boek dat veel aan kennis en inspiratie heeft gebracht onder de aandacht brengen. Dit is een boek dat ik eind 2013 recenseerde voor Managementboek.nl. En het is een boek dat ik nog steeds nasla, en daardoor voor mij, nu 5 jaar later, een klassieker is!

Dit boek is het boek Hoe coach ik mijn team en het team zichzelf van de hand van Joost Crasborn. Dat ik het nog steeds nasla is niet zo gek als je de recensies van toen er op na leest (zie: recensies hoe coach ik mijn team).  Eigenlijk kan ik rustig stellen dat dit boek aan alle mijn verwachtingen heeft voldaan en nog steeds voldoet.

Het is zeker niet alleen voor iedereen die teams coacht, het is ook een heel fijn boek om na te slaan als je leidinggevende, manager of teamleider bent: er staat altijd een idee in waar je direct wat mee kunt.

Tot besluit een citaat uit mijn recensie:

Teams kunnen een enorme bron van positieve en negatieve energie zijn, iets waarmee de teamleider/manager zal moeten omgaan. Dit is niet altijd makkelijk omdat de kracht en ambities van de verschillende teamleden volstrekt anders kunnen zijn dan hetgeen in de organisatie, waarin het team opereert, nodig is.

Hele recensie lezen? Klik op de link: Crasborn PDF recensie -HOE-coach-ik-mijn-team-Managementboek-Magazine-jan-2014_Review1

Boek bestellen, dat kan via: Hoe coach ik mijn team en het team zichzelf

Meer lezen? Het gratis e-book 35 Redenen om je door Paarden te laten Coachen, kun je downloaden door: hier te klikken!