In de juni 2019 blog Is Paardencoaching wel te linken aan leiderschap en de werkvloer? Werd aangegeven dat ik regelmatig de vraag krijg of of de management training en coaching met paarden zoals PaardenInzicht deze verzorgt, wel linkt aan iemands leiderschap en de gebeurtenissen in dagelijkste praktijk op de werkvloer.

In de blog was te lezen dat het antwoord hierop een driewerf JA! is.

Blog gelezen? Dan hier ter illustratie een video uit de PaardenInzicht Praktijk, getiteld Team Coaching with the horse 20161017. In deze video lijkt op het oog niet veel te gebeuren, hoe bedrieglijk is deze schijn want kijk je beter dan is eerst te zien hoe de onderlinge en de communicatie met coachpaard Ydske tot stand komen. Dan veranderd er iets in de aandacht en de attentie en zie je de non verbale communicatie van zowel deelnemers als coachpaard veranderen. Met als gevolg dat uiteindelijk coachpaard Ydske afhaakt en de groep verlaat. Zij gaat op afstand staan: handig dan kun je je als paard snel uit de voeten maken …………..

Het doel van dit team kan in verband met de privacy niet genoemd worden, echter zonder communicatie – aandacht – attentie ging dat zowiezo niet behaald worden. Nadat het team aan alle punten aandacht had besteedt waarbij zij bij zichzelf en in hun eigen team begonnen, veranderde de non verbale communicatie. Dit maal ten goede en zodanig dat ook het coachpaard het geen probleem meer vond om aan te sluiten. Moest Ydske dat? Werd zij gedwongen? Wie goed naar de nu volgende video kijkt ziet dat er geen touwtje aan te pas kwam……….

[vc_video link=” https://youtu.be/0oaO5M3pVEw ” title=”Team Coaching with the horse 20161017][vc_column_text]

Zo heeft dit team succes geboekt met het uitproberen van hun oplossingen en kon de stap naar het omzetten in besluiten, actiepunten of een lijst met aandachtspunten, gezet worden. Nadat zij dit gedaan hadden kon een en ander direct in de dagelijkse werk worden toegepast zowel individueel als als team! Als aangegeven in de juni blog is dit direct in het dagelijks toepassen cruciaal is in het kader van het daadwerkelijk uit de paardenbak meenemen en borgen van het geleerde.

Wat denk je dat dit team heeft meegenomen naar hun dagelijkse werkpraktijk? Zullen we het op een kleine formule houden als ezelsbruggetje bij  het toepassen en verder leren?

Communicatie + Aandacht + Attentie = samen het doel bereiken.

Het is driewerf JA met betrekking op de vraag of Paardencoaching wel te linken is aan leiderschap en werkvloer!

Citaat uit de blog van 11 juni 2019 – Margreet Noordanus / PaardenInzicht

Aan de slag?

Neem contact op, je kunt me bellen op 0622360999 of mailen naar info@paardeninzicht.nl

Van harte welkom!

Margreet Noordanus / PaardenInzicht

Meer lezen?

Hoe werkt paardencoaching?

Lees: https://paardeninzicht.nl/blog-paardencoaching/

En: https://paardeninzicht.nl/management-training-coaching-met-paarden/

Of: https://paardeninzicht.nl/zo-neem-je-je-team-voortaan-mee-in-je-missie/

En: https://paardeninzicht.nl/blog-paardencoaching/

In de paardenbak wordt de link gelegd met de dagelijkse praktijk op de werkvloer, hoe dit dan gaat is te lezen in deze blog over deze team coaching, waarbij ik vooraf kort en bondig van de teamcoach te horen kreeg: ‘Margreet, ze vechten elkaar de tent uit!’ Lees hoe de link met de praktijk een op een blijkt te passen en hoe paardencoaching juist daardoor dit team (en de teamcoach dus ook!) vooruit hielp: https://paardeninzicht.nl/team-coaching/

Animatie met uitleg hoe paardencoaching werkt:

[vc_video link=”https://youtu.be/Ayx0L97o2jQ” title=”PaardenInzicht Coaching met Paarden][vc_column_text]

Teamverhoudingen zijn vaak na 1 coaching duidelijk, dit is geen overdreven claim, lees de volgende blog maar eens: https://paardeninzicht.nl/team-verhoudingen-vaak-na-1-coaching-duidelijk/

Hoe een en ander linkt aan de dagelijkse praktijk, blijkt wel uit hetgeen de PaardenInzicht deelnemers zelf vertellen over impact en leermomenten: