Vandaag deel 3, tevens het laatste deel uit de serie van 3 uit de PaardenInzicht Praktijk, waarin je kunt lezen over de ervaringen van deelnemers met de coaching met paarden van PaardenInzicht. Deze deelnemers gaven antwoord op de vragen die ik ontving van een student. Deze student heeft, in het kader van een persoonlijk project voor school, zich verdiept in het werk van PaardenInzicht. Ik gebruik deze vragen vaker, omdat de antwoorden erop een goede indruk geven op het effect van de coaching met paarden, zelfs als het al een behoorlijke tijd geleden is dat de coaching plaats vond. In verband met de privacy komen de deelnemers anoniem aan het woord. In dit derde deel moesten omwille van de privacy tevens een aantal kleine aanpassing aan de tekst worden doorgevoerd.

  1. Was is de reden dat je paardencoaching nodig had? We zijn een managementteam en één van ons kende PaardenInzicht. We hebben dit besproken en onze directeur heeft toen kennis gemaakt met het principe en de werking ervan. De directeur was onder de indruk en heeft aangegeven dat van het MT iedereen apart een aantal sessies moest doen en een aantal gezamenlijke sessies.
  1. Wat heb je hiervan geleerd? Het is vooral de spiegel die je voor gehouden word. Mij is het meest bij gebleven hoe het anderen mij zien en hoe ik hen. Vaak denk je dat je heel duidelijk bent en dat men het wel begrijpt maar dat valt tegen. Daarnaast is er een bepaald verwachtingspatroon. Als hier dan niet aan voldaan wordt is er teleurstelling en boosheid. Als team gaan we anders met de communicatie en het uitdragen van boodschappen om.
  1. Hoe heeft het paard je gecoacht heeft, jouw leven veranderd? In de sessies met het paard heb ik geleerd dat ik duidelijker moet zijn en dit ook moet uitstralen. Daarnaast heb ik geleerd de teleurstelling en boosheid voor te blijven. Dit geeft rust omdat er veel minder teleurstelling en boosheid is.
  1. Waarom besloot je dat paardencoaching voor jou het beste was (in plaats van dat je besloot naar een ‘gewone’ coach te gaan)? Er is niet vergeleken met anderen en we waren niet opzoek. Dit kwam op ons pad en hebben we aangegrepen.
  1. Hoe zou het met je gegaan zijn, als je geen paardencoaching had gehad? Dan was alles bij het oude gebleven en was er waarschijnlijk niet veel veranderd. Dergelijke sessies veranderen iemand en dus veranderd de wereld om hem heen. De paardencoaching heeft mij nieuwe inzichten en benaderingen gegeven en dit heeft bijgedragen aan een aantal positieve veranderingen. Daarnaast is het team er hechter van geworden.
  1. Ervoer je meteen verandering of duurde het lange tijd voor er iets veranderde? Kleine dingetjes meteen, omdat je gaat nadenken over alles. Er zijn ook dingen die je aan jezelf moet veranderen en dat duurt langer. Je moet constant met de materie bezig zijn en na verloop van tijd merk je dat je anders denkt over iets en dus anders handelt.
  1. Wat voor vaardigheden heb je geleerd van de paardencoaching, en hoe gebruik je deze in je dagelijks leven? Duidelijker en doelgerichter communiceren en er niet van uitgaan dat iets vanzelf sprekend is. Dit gebruik ik de hele dag met leidinggeven.
  2. Wat zou je willen zeggen tegen iemand die twijfelt of een paard hem/haar kan helpen? Dat je niet mag oordelen alvorens het geprobeerd te hebben en vervolgens zou ik mijn eigen ervaring delen.

Snel aan de slag met de Business Coaching van PaardenInzicht? Is het tijd om zelf het effect van coaching met paarden te ervaren? Of heb je een team of teamlid dat ondersteuning of coaching nodig heeft? Neem dan contact met me op! Je kunt me bereiken door te bellen: 0622360999 of door te mailen naar: info@paardeninzicht.nl

De tweede aflevering nog lezen? Klik dan hier 

Eerste deel nog lezen? Klik dan hier!