Vandaag deel 2 uit de serie van 3 uit de PaardenInzicht Praktijk, waarin je kunt lezen over de ervaringen van deelnemers met de coaching met paarden van PaardenInzicht.

Deze deelnemers gaven antwoord op de vragen die ik ontving van een student. Deze student heeft, in het kader van een persoonlijk project voor school, zich verdiept in het werk van PaardenInzicht. Ik gebruik deze vragen vaker, omdat de antwoorden erop een goede indruk geven van het effect van de coaching met paarden, zelfs als het al een behoorlijke tijd geleden is dat de coaching plaats vond. In verband met de privacy komen de deelnemers anoniem aan het woord.

  1. Was is de reden dat je paardencoaching nodig had? Om meer inzicht te krijgen hoe ik ben in contact met mens en dier.
  1. Wat heb je hiervan geleerd? Ik heb ervan geleerd om meer bewust te zijn van de energie die ik meeneem in het contact met anderen.
  1. Hoe heeft het paard je gecoacht/getraind heeft, jouw leven veranderd? De coaching was tussen een groep paarden en ik werd onvoorwaardelijk opgenomen in de kudde.*
  1. Waarom besloot je dat paardencoaching voor jou het beste was (in plaats van dat je besloot naar een ‘gewone’ coach te gaan)? Ik ben al naar meerdere ‘gewone’ coaches geweest en ik merkte dat dit totaal niet hielp. Iemand uit mijn omgeving* had al eerder een paardencoaching gehad en toen heb ik overwogen om dit ook een keer te gaan proberen. Dit heeft op een positieve manier uitgepakt.
  1. Hoe zou het met je gegaan zijn, als je geen paardencoaching had gehad? Dan was mijn zelfvertrouwen minder gegroeid.
  1. Ervoer je meteen verandering of duurde het lange tijd voor er iets veranderde? Ik merkte eigenlijk meteen na de paardencoaching verandering. Gedurende langere tijd merkte ik steeds meer verandering.
  1. Wat voor vaardigheden heb je geleerd van de paardencoaching, en hoe gebruik je deze in je dagelijks leven? Ik kan beter in contact blijven met mezelf en ik kan beter mijn eigen plek innemen.
  1. Wat zou je willen zeggen tegen iemand die twijfelt of een paard hem/haar kan helpen? Ik zou het zeker aanraden om een keer de paardencoaching te proberen. Ik merkte meteen verandering na de paardencoaching en bij een ‘gewone’ coach merkte ik daarna helemaal geen verandering.

Aan de slag? Is het tijd om zelf het effect van coaching met paarden te ervaren? Of heb je een team of teamlid dat ondersteuning of coaching nodig heeft? Neem dan contact met me op! Je kunt me bereiken door te bellen: 0622360999 of door te mailen naar: info@paardeninzicht.nl

* In dit tweede deel moest tevens omwille van de privacy een aantal kleine aanpassingen aan de tekst worden doorgevoerd.

Eerste deel nog lezen? Klik dan hier!

©PaardenInzicht/Margreet Noordanus – 2017