Mijn vak vraagt van mij dat ik bijblijf, zodat ik voortdurend in staat ben om door middel van paardencoaching in combinatie met de workshops/programma’s die PaardenInzicht biedt, individuele deelnemers/deelneemsters, teams, groepen, bedrijven en gezinnen optimaal te ondersteunen bij het werken aan persoonlijke en professionele vaardigheden, het oplossen van problemen en het verkrijgen van inzicht in spelende thema’s en problemen.

Dit bijblijven doe ik door het volgen van trainingen, cursussen en opleidingen (off en online) en door veel te lezen. Leren door te lezen is voor mij een perfecte manier om blij te blijven, vandaar dat ik hier betrekkelijk veel tijd in steek.

Om een gegeven moment zijn er mensen in je omgeving die dat weten: wat er toe leidde dat ik jaren geleden via via het verzoek kreeg om een recensie over een paardencoach boek voor Management Boek te schrijven. Naast dat ik dat als een compliment ervoer merkte ik dat ik het heel leuk vond om te doen en dat het schrijven van de recensie bijdroeg aan mijn vaardigheden als coach en trainer: lezen is een ding, er overschrijven is een ander ding.

Zodoende is het nu zo dat ik met een regelmaat die afhangt van de drukte in mijn bedrijf, recenseer. Recensies over Coaching en Training vormen daarbij de hoofdmoot en verder heb ik in de loop der jaren boeken gerecenseerd m.b.t. persoonlijke effectiviteit, algemeen management, marketing, personal finance, psychologie en niet te vergeten mijn vak: paardencoaching. Waarbij het zo is dat deze zaken allemaal mijn interesse hebben uit ‘noodzaak’ voor mijn vak en omdat ik in mijn werk nou eenmaal te maken heb met veel verschillende deelnemers/deelneemsters, thema’s en vakgebieden.

Voor degenen die net als ik graag leren door lezen, volgen hier een paar titels van gerecenseerde boeken. Plezier met het lezen van de recensies, en….. wie weet kun je je voordeel ermee doen!

Recensie Coachingskalender 2022 – Francine ten Hoedt

Een prestatie van formaat – vlammen op je werk! Wie wil dat niet, deze pakkende slogan op de voorzijde van de Coachingskalender 2022 trekt de aandacht en wekt verwachtingen.


Recensie Een goed leven.nu
– Cees Bol

Praktisch en uitvoerbaar. Samengevat: EenGoedLeven.nu – het boek van Cees Bol is een aanrader! Heel blij dat in dit boek heldere en duidelijke wijze tal van tips en ideeën bij elkaar zijn gezet (in logische volgorde).

Recensie Coachen zonder blabla – Benjamin Bal

Recensie Margreet Noordanus Coachen-zonder-Bla-Bla-Management-Boek-9789401461788-460x480-1.jpg
Recensie Margreet Noordanus Coachen-zonder-Bla-Bla-Management-Boek-9789401461788-460×480-1.jpg

Hoe je van elk coachgesprek een belevenis maakt. De titel van Coachen zonder blabla triggert omdat het herkenbaar is dat coachgesprekken kunnen verzanden in eindeloze blabla. Met een beetje pech word je er als coach dan ook nog eens ‘zomaar’ in meegetrokken, ondanks je goede bedoelingen en voornemens.


Recensie Verliefd op je klant – Wat een bioloog je kan leren over verkoop en klantcontact
– Patrick van Veen

Superleuk en vlot geschreven, hilarische illustrerende voorbeelden van mensen onderling en voorbeelden van dieren die eens te meer duidelijk maken dat klantenwerving, klantencontact, en klantbehoud een spiegel zijn voor jezelf en voor je bedrijf.

Recensie IK2 & IK2 in de praktijk – Trainingsboek voor coaches en docenten – Margriet Sitskoorn

Direct nadat ik hoorde over Ik2 – De beste versie van jezelf, besloot ik dit boek aan te schaffen. Tenslotte, wie wil nou niet de beste versie van zichzelf zijn? Vooral de wetenschap dat er een wetenschappelijke onderbouwing aan dit boek ten grondslag ligt, sprak me aan.

Systemisch wijzer – Siets Bakker, Leanne Steeghs

Het eerste wat opvalt: Systemisch wijzer is een prachtig uitgevoerd boek! Mooie opmaak, frisse letters, mooie foto’s en een ruime indeling. Meteen daar ook een klein minpuntje: door het prachtig glanzende papier en de tekst die soms in lichter grijs gedrukt is, is het bij lamplicht wel eens wat lastig leesbaar. Dat minpuntje weegt niet op tegen hetgeen dit boek me brengt.

De kracht van de kudde – Linda Kohanov

Ben je leidinggevende of manager? Ben je ondernemer? Sta je aan het hoofd van een team vrijwilligers? Als je het persoonlijke verhaal van Linda Kohanov leest zul je heel veel herkennen. De moeilijkheden die je tegenkomt in je team, de vele vragen die je te beantwoorden krijgt en de persoonlijke problemen van je teamleden, het staat in ‘De Kracht van de Kudde’.

Coachen met Paarden – de wijsheid van de kudde – Ruud Knaapen

Recensie Margreet Noordanus Coachen-met-Paarden-Management-Boek-9789024428335
Recensie Margreet Noordanus Coachen-met-Paarden-Management-Boek-9789024428335

Coaching met Paarden is een nog redelijk onbekende manier van coachen, die echter een snelle opmars maakt in de bedrijfs- en persoonlijke coaching. Niet vreemd omdat coaching met paarden op een snelle en efficiënte manier veel inzicht en handvatten verschaft. In het vakgebied van de paardencoaching, is het systemisch coachen aan een opmars bezig. In ‘Coachen met paarden’ geeft Ruud Knaapen inzicht in het hoe en waarom van het coachen met paarden, het systemisch coachen met paarden en de rol van de coach.

Meer? Kijk dan op: Klik dan op deze link voor een overzicht.

Niet lezen maar zelf aan de slag? Da’s ook een hele goede manier van leren! Daarvoor ben je vanzelfsprekend van harte welkom bij PaardenInzicht – er zijn te kust en te keur mogelijkheden en een programma op maat is altijd mogelijk ?

Vlodrop, 29 september 2021

© Margreet Noordanus / PaardenInzicht

Ps: direct met Margreet contact opnemen? Bel of app dan naar 0622360999 of mail naar info@paardeninzicht.nl

Snel aan de slag? Boek Power Aanspreken!

Deze workshop van 1 dag staat voor: directe toepasbaarheid – wat je leert tijdens de training is direct toepasbaar in de praktijk op de werkvloer en in je werk omdat zowel de thematiek als de problematiek van de deelnemers en opdrachtgevers wordt meegenomen en daarbij doordat je tijdens de training gericht inzicht krijgt in hoe je daar het meest effectief mee omgaat. 

Power Aanspreken by PaardenInzicht staat voor:

 • Succesvol en concreet aanspreken!
 • Communicatie als effectief en vertrouwd terrein.
 • Duidelijkheid.
 • Goede humeuren.
 • Plezierige en effectieve samenwerking
 • Het voorkomen van ruzie en misverstanden

Direct Power Aanspreken boeken? DAT KAN!

Stuur een mail naar info@paardeninzicht met je aanvraag!

Meer lezen? Of wil je meer informatie? Ga dan naar: https://paardeninzicht.nl/power-aanspreken/ Op deze pagina kun je trouwens als je dat wilt vervolgens ook direct boeken (naar beneden scrollen).

Op naar Veel Power Aanspreken – zien we je snel?

Vlodrop, 25 augustus 2021

©PaardenInzicht / Margreet Noordanus

Ps: direct met Margreet contact opnemen? Bel of app dan naar 0622360999 of mail naar info@paardeninzicht.nl

#poweraanspreken #team #groep #individueel #samenwerken #communicatie #leiderschap #persoonlijkleiderschap

Video Ingredienten sucsesvolle PaardenInzicht training en coaching

 

Nu je weet wat de achtereenvolgens jij/je team, het coachpaard en de paardencoach de succes-ingrediënten bij paardencoaching zijn, rest er nog maar een ding! Zelf aan de slag gaan en zelf successen realiseren. Meer weten? Neem contact op! Bel Margreet op 06-22360999 of mail naar info@paardeninzicht.nl

Meer lezen? Over wat PaardenInzicht doet? Lees dan verder!

PaardenInzicht helpt communicatie, samenwerkings- en leiderschapsproblemen oplossen. Dit doet PaardenInzicht out of the box door middel van effectieve en inzichtelijke trajecten, workshops en teambuilding met paarden.

Coaching met paarden lost problemen op door ze heel duidelijk, en tegelijkertijd op aanvaardbare wijze neer te zetten, waarna voor borging gezorgd wordt doordat een en ander direct in de praktijk toegepast kan worden.

Paardencoaching is zeer geschikt om in te zetten bij:

– het verkrijgen van inzicht in talenten en (verder) te ontwikkelen vaardigheden

– het oplossen van problemen met vaardigheden

– ontwikkeling en verbetering van communicatie, samenwerkingen (persoonlijk) leiderschap

– het verkrijgen van zelfinzicht

English below!

En verder wordt PaardenInzicht ingeschakeld als er sprake is van:

– persoonlijke problemen en problemen op de werkvloer

– ter verkrijging van inzicht in (persoonlijke) hindernissen en obstakels

– vastlopende en stokkende coachtrajecten

– als de (team) problematiek ‘onoverkomelijk’ lijkt

Meer weten? Het eerste gesprek is gratis en ik kom je graag meer vertellen over wat PaardenInzicht voor jou, je medewerkers en medewerksters, teams en bedrijf kan betekenen.

Leiderschapsprogramma’s en alle overige programma’s, trainingen en coaching zijn op maat en worden daarbij door heel Nederland gegeven. Vragen? Bel: 0622360999 of mail info@paardeninzicht.nl

ENGLISH: I often get the question: horse coaching, what do you use it for?

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=B6tBy1pKMAg” el_width=”80″]

In answer to this question, here is a brief overview.

Horse coaching is very suitable to be used for:

– gaining insight in talents and skills to be (further) developed

– solving problems with skills

– Developing and improving communication, cooperation and (personal) leadership

– Obtaining self insight

Furthermore, PaardenInzicht is called upon when there is a question of:

– personal problems and problems on the work floor

– gaining insight in (personal) hurdles and obstacles

– Stagnant and deadlocked coaching processes

– When the (team) problem seems to be ‘insurmountable

Want to know more? The first conversation is free and I would love to tell you more about what Horse Insight can mean for you, your employees, teams and company.

Leadership programs and all other programs, trainings and coaching are tailor-made and delivered throughout the Netherlands. Questions? Call: 0622360999 or mail info@paardeninzicht.nl

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Boek direct: bel Margreet op 0622360999 of mail naar info@paardeninzicht.nl

Meer lezen over wat anderen over PaardenInzicht zeggen? KLIK HIER

© Juni 2021 PaardenInzicht / Margreet Noordanus

GOUDEN TIP: vraag om hulp.

Welke hulp en ondersteuning je nodig hebt is persoons- en situatie afhankelijk, en vind je het lastig om dit te bepalen?

Maak dan gebruik van de mogelijkheden die PaardenInzicht biedt: een sessie PowerInzichten zorgt voor inzicht, overzicht, (her)ontdekken van je vaardigheden, focus en scherpstellen van je doelen en de stappen die je daarvoor moet zetten.

Kosten? Euro 450,00 all inclusive* – boek direct: bel Margreet op 0622360999 of mail naar info@paardeninzicht.nl

Resultaat? Je boekt direct resultaat, gaat met praktische en direct uitvoerbare handvatten naar huis!

*All inclusive betekent dat je geheel ontzorgt bent en dat er veel inclusief is:  https://paardeninzicht.nl/wp-content/uploads/2017/10/PowerInzichten.pdf

Wat zeggen anderen over PaardenInzicht?

Een van de deelnemers** geeft aan:

 • Op natuurlijke wijze.
 • Openheid / vertrouwen.
 • Geen oordeelsvorming door de coach, dit als zeer plezierig ervaren.
 • Nooit het gevoel gehad dat de coach hem het wel even zou ‘vertellen’.
 • Zelf volop de mogelijkheid gehad te ervaren.

Een andere deelnemer** geeft na een traject aan:

 • 5 jaar na dato
 • Zit goed in mijn vel
 • Veel handvatten van onze paardencoaching kunnen gebruiken

**Geen naamsvermelding i.v.m. de privacy van deze deelnemers.

Boek direct: bel Margreet op 0622360999 of mail naar info@paardeninzicht.nl

PaardenInzicht – 10 jarig jubileum – 10 year anniversary

PaardenInzicht – 10 jarig jubileum

Deel 1 – in deze video een compilatie van een aantal van mijn favoriete momenten. De keuze was zo moeilijk dat er later een deel 2 volgt. VEEL KIJKPLEZIER!

PS: een aantal beelden zijn uit de begin jaren vandaar dat de kwaliteit soms wat minder is.

PaardenInzicht – 10 year anniversary

Part 1 – in this video a compilation of some of my favourite moments. The choice was so difficult that a part 2 will follow later. ENJOY WATCHING!

PS: some of the images are from the early years so the quality is sometimes a bit poor.

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=0X853xzA1I8″ el_width=”80″]

Luister ook de speciaal voor PaardenInzicht gecomponeerde jubileum muziek: ????

PaardenInzicht staat al 10 jaar – altijd klaar!

 © Margreet Noordanus / PaardenInzicht Takes you to the next level!

www.paardeninzicht.nl / info@paardeninzicht.nl

Vlodrop, 2021PaardenInzicht ook in 2021 DE LEIDERSCHAPSSPIEGEL

Reageren of vragen? Graag! Stuur je mailtje naar info@paardeninzicht.nl

PS: zit je in een rollercoaster, zit je team erin en kun je of kunnen jullie daar wel wat hulp bij gebruiken? Laat het weten en wees welkom!

 

Luister ook het interview van Margreet op NPO2: Radio interview Margreet

Zelf aan de slag? Neem dan contact op! Je kunt bellen naar: 06-22360999 of mailen naar info@paardeninzicht.nl

Meer lezen? Het gratis e-book 35 Redenen om je door Paarden te laten Coachen, kun je downloaden door: hier te klikken!

Meer informatie? Over PaardenInzicht en de coaching met paarden:
www.paardeninzicht.nl

Ben jij gekalibreerd? Is je team gekalibreerd? Wat dat betekend? Lees de
blog https://paardeninzicht.nl/kalibreren/

Of bekijk de September 2020 video PaardenInzicht KALIBREREN [vc_video
link=”https://www.youtube.com/watch?v=HvH4_NPekC4″ el_width=”80″]

Margreet Noordanus Presentation

Margreet & Genius The Horse* zeggen: WELKOM!

Is elkaar aanspreken LASTIG? Dan is een training om hiermee te oefen geen overbodige luxe. Boek bijvoorbeeld de training Aanspreken Lastig.

*Genius The Horse is de nieuwe mascotte van PaardenInzicht – online zal je ‘m langs zien flitsen met PaardenInzicht nieuws, oneliners en aankondigingen.

TOP TIP: thuis aan het werk en moet je vanuit huis leidinggeven aan een team? Lees dan de blog: https://paardeninzicht.nl/vijf-tips-voor-een-optimale-teamsamenwerking-op-afstand-en-in-crisistijd/

Bekijk ook de September 2020 video PaardenInzicht KALIBREREN [vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=HvH4_NPekC4″ el_width=”80″]

Nog meer lezen?

Video’s bekijken?

Publicaties Margreet Noordanus / PaardenInzicht