Maak jezelf (je leiderschap) en je team (de team samenwerking) dan snel winterklaar! Hoe? Bel Margreet Noordanus (0622360999) van PaardenInzicht Training en Coaching met paarden, voor de mogelijkheden. Mailen mag natuurlijk ook: info@paardeninzicht.nl – Welkom! ???#paardencoaching #leiderschap #leren #samenwerking #communicatie 

Heerlijke herfst of van de regen in de drup?

Fantastische lente en zomer achter de rug? Heeft het op het werk als een tierelier gedraaid en gaan jullie fluitend het jaarbudget halen? Is de start van de herfst net zo plezierig verlopen en zie je uit naar de winter omdat alle zaken op orde zijn?

Dan is de herfst voor jullie een prachtige periode ter afsluiting van een groeizame lente en een vruchtbare zomer. Jullie zien en ervaren de resultaten van hetgeen er zoal gezaaid en geoogst is en ook weten jullie al wat er nog nodig is om de winter door te komen en de opmaat naar de lente van het komende jaar goed te laten verlopen. Ook weten jullie wat niet op orde is en wat er mist en hebben daardoor helder op het vizier waaraan jullie deze winter gaan werken. Wellicht is zelfs de hulp die daarbij nodig is al ingeseind? Of is je team druk met bepalen wat er nodig is en wordt binnen niet al te korte tijd besloten hoe jullie dit gaan oplossen en wie jullie daarbij gaan helpen. Vanzelfsprekend: komen jullie daarbij tot het besluit dat er een next level nodig is, of dat er stappen vooruit gezet moeten worden als het gaat om communicatie of samenwerking, dan is je team van harte welkom bij PaardenInzicht.  Of heb jijzelf besloten dat er een paar aandachtspunten in je leiderschap zijn waar je aan wilt werken? Dan ben jij natuurlijk eveneens van harte welkom bij PaardenInzicht om hiermee aan de slag te gaan.

Maar stel nou……….. dat in de lente het zaaien niet zo goed is gegaan en dat de oogst door een te kort aan personeel, of door omstandigheden als droogte, nieuwe maatregelen en wettelijke uitspraken is tegen gevallen.

[vc_video link=” https://youtu.be/VoeThHk6DLE” title=” Herfstblues in je team?][vc_column_text]

En dat de net begonnen herfst voor jou en je team zoiets is als van de regen in de drup, gevolgd door een een eindeloze regenbui? Ziet het er buiten nat vies en koud uit en voelt het intern niet veel beter? Of merken jullie dat de samenwerking al stroever gaat en dat ook het leiderschap onder de omstandigheden te lijden heeft? Staan interne en externe communicatie onder druk? Of wordt bijvoorbeeld de samenwerking met leveranciers al lastiger en vraagt het team om daadkracht en leiderschap van jouw kant, terwijl jij vindt dat zij zelfsturend moeten zijn?

Oftewel: zijn jullie verre van winterklaar? En is niet duidelijk waaraan gewerkt moet worden?

Dan is het op het bedrijfseconomisch vlak raadzaam een goede consultant te raadplegen.

Gaat het echter om samenwerking, communicatie, leiderschap, omgaan met problemen, het omzetten van problemen in puzzels, het bepalen en aangeven van grenzen? Of is het nodig de vaardigheden en talenten van de individuele teamleden beter in te zetten, maar weten jullie niet precies wie nou waar goed in is? En, vast heel vervelend, is er geconcludeerd dat de team-samenstelling van bijvoorbeeld een Managementteam onder de loep genomen moet worden? Is het nog erger en klinkt de roep dat er ‘koppen moeten rollen’ of zijn er zelfs al koppen gerold en al nieuwe medewerkers of directieleden aangenomen?

Ook dan kan de herfst alsnog omgezet worden in een goede herfst, een herfst die niet eindigt in een eindeloze modderpoel maar die eindigt in een constructieve opmaat naar een winter waarin constructief gewerkt wordt aan hetgeen in de lente nodig is.

Veelal blijkt als het stevig herfst is en de stormen elkaar in razend tempo opvolgen dat het dan toch en helaas veelal voor de zoveelste keer, om samenwerking, communicatie en leiderschap gaat.

Vaak blijkt ook dat bijstellen en benutten van de sterke kanten, de vaardigheden en het opnieuw bepalen van ‘wie waar staat en wat doet’, een enorme positieve bijdrage leveren aan het tot stilstand brengen van de stormen en het vervolgens omzetten van de stormen in positieve handvatten waarvan in de a.s. lente direct gebruikt kan worden gemaakt.

[vc_video link=” https://youtu.be/VoeThHk6DLE” title=”Herfstblues in je team?][vc_column_text]

Bovenstaande is koren op de molen van de paarden en PaardenInzicht: hier helpen we jou, een team, management team of directie effectief mee vooruit. Paarden laten jou en je team al deze zaken direct, snel en heel inzichtelijk zien: je onderneemt actie, reflecteert en doet het opnieuw. Een paard laat je direct weten hoe dit non verbaal overkomt en laat je ook meteen zien wat zijn reactie daar dan op is. Heb je dit ervaren en zijn jullie actief bezig geweest: dan heb je op een krachtige manier geleerd: paardencoaching is namelijk ervaringsgericht leren.

Natuurlijk is het wel belangrijk het geleerde en bijvoorbeeld de oplossingen voor betere samenwerking en communicatie niet alsnog op de composthoop of in een waterplas onder de afgevallen herfstbladeren te laten belanden. Daarvoor is het nodig dat het geleerde meegenomen wordt naar de praktijk en dat er mee geoefend wordt zodat jij en/of je team de kans krijgen er succeservaringen mee op te doen in jullie dagelijks werk.

Paardencoaching is een ‘sterk middel’ bij uitstek, zeker om alsnog goed en positief aan de herfst te kunnen beginnen. Waarbij de kracht van PaardenInzicht is dat Margreet jou/jullie zowel bij de interactie met jullie coachpaard begeleidt (en waar nodig helpt bij ‘de vertaling’) als begeleiding, huiswerk en tips geeft waarmee de paardenbak-ervaringen omgezet worden naar succeservaringen in de dagelijkse werkpraktijk. Deze specialismen van PaardenInzicht staan er garant voor dat jullie winterklaar de winter in gaan en zorgen er ook voor dat jullie jaren na dato nog plezier hebben van de tijdens de paardencoaching aangereikte handvatten. Een van de deelnemers verwoorde dit na 5 jaar als volgt: Leuke uitdagingen, zit goed in mijn vel. Veel handvaten* van onze paardencoaching kunnen gebruiken (*inderdaad een typefout! citaat is echter gecopy-pasted en derhalve het origineel ?.

Aan de slag met het winterklaar maken van je leiderschap of het winterklaar maken van de teamsamenwerking? Dat kan! Van harte welkom bij PaardenInzicht – neem contact op voor een offerte of afspraak met Margreet: bel 06-22360999 of mail naar info@paardeninzicht.nl

Tot snel! En op naar een mooie herfst en een nog mooiere winter – enne, lees je dit midden in de zomer maar is het in jouw team herfst? Ook dan ben je van harte welkom!

[vc_video link=”https://youtu.be/Ayx0L97o2jQ” title=”PaardenInzicht Coaching met Paarden][vc_column_text]

Herfstblues op de werkvloer? Maak jezelf (je leiderschap) en je team (de team samenwerking) dan snel winterklaar! Hoe? Bel Margreet Noordanus (0622360999) van PaardenInzicht Training en Coaching met paarden, voor de mogelijkheden. Mailen mag natuurlijk ook: info@paardeninzicht.nl – Welkom! ???

#paardencoaching #leiderschap #leren #samenwerking #communicatie

COACHING IN HET BUITENLAND? WIJ VERZORGEN HET GRAAG!

Internationaal? Buiten Nederland en zelfs buiten Europa? Geen probleem -laat het weten– PaardenInzicht werkt over heel de wereld, zo lang er maar paarden en een coachlocatie in de buurt zijn!

Link naar de zakelijke tarieven Nederland

Over PaardenInzicht in de pers bij WIJLIMBURG: https://www.wijlimburg.nl/nieuws-overzicht/limburg-leads-het-paard-als-managerstrainer/

Blog Media Mirror: Conclusie: PaardenInzicht is dé partner op het gebied van management training en coaching

Link naar contactformulier

Meer lezen? Het gratis e-book 35 Redenen om je door Paarden te laten Coachen, kun je downloaden door: hier te klikken!

Coachlocaties worden geregeld op basis van beschikbaarheid en in combinatie met wensen, het programma en budget van de opdrachtgever. Onderstaand een overzicht, en staat uw regio er niet bij? Laat het weten: stuur een mailtje of bel: 06-22360999 (+31(0)622360999).

BARNEVELD – MANEGE EN PONYKAMP DE BURGT

BELFELD – MANEGE DE GRENSSTREEK

DRUNEN – Manege D’n Dries

Heeze/Eindhoven – Manege  Meulendijks

HOUTEN – ZILVIA’S HOEVE

LOON OP ZAND – NATUURPOORT HERBERG VAN LOON

OOSTEIND – MANEGE BUITENHORST

SOMEREN – HET KEELVEN

VENLO – EQUIDROME

WEESP – Manege Bleyenberg

TEVENS: OMGEVING VAN AMSTERDAM (AMSTELVEEN) EN ABCOUDE.

OOK: ARNHEM, BREDA, VUGT, ANDERE LOCATIE IN GEDACHTEN? LAAT HET WETEN!