PaardenInzicht verzorgt Equine Assisted Learning (EAL). Deze vorm van ervaringsgericht leren wordt in combinatie met training en coaching van start tot finish door PaardenInzicht verzorgd. Omdat Equine Assisted Learning een combinatie is training en coaching waarbij er ook van paarden wordt geleerd, wordt vaak paardencoaching genoemd. Deze laatste naam dekt echter de lading niet: in mijn bedrijf coachen we namelijk geen paarden maar mensen die bij tal van verschillende bedrijven, ondernemingen en instellingen werken.

De door PaardenInzicht verzorgde Equine Assisted Learning (EAL) levert deze bedrijven, ondernemingen en instellingen letterlijk en figuurlijk veel op, omdat het in 2011 opgerichte PaardenInzicht gespecialiseerd is op het gebied van management en bedrijfscoaching, waarbij de coaching en training zijn toegespitst op communicatie, samenwerking, teamontwikkeling, leiderschap, leiderschapsontwikkeling en Fair Leadership.

Deelnemers hebben door Equine Assisted Learning (EAL) de kans in korte tijd klinkende resultaten te boeken. In deze blog komen aan bod:

 • het soort resultaten van Equine Assisted Learning (EAL)
 • wat de opbrengst voor bedrijven is
 • hoe Equine Assisted Learning (EAL) ervaren wordt
 • hoe Equine Assisted Learning (EAL) werkt
 • het direct werken aan oplossingen
 • samenvatting

Over welke klinkende resultaten hebben we het dan?

Dit gaat om klinkende resultaten op het gebied van onder andere: communicatie, samenwerking, sterke kanten ontdekken en inzetten, leidinggeven, verbetering zelfvertrouwen en werken vanuit verbinding. Daarbij geeft de Equine Assisted Learning (EAL) deelnemers: inzicht in zichzelf, laat de eigen kracht ontdekken, helpt meer balans te vinden, ondersteunt bij het leiding geven vanuit je eigen kracht en stimuleert de ontwikkeling van leiderschap en Fair Leadership.

Equine Assisted Learing PardenInzicht Coaching with Horses www.paardeninzicht.nl info@paardeninzicht.nl
Super Snelle Resultaten!

Wat is de opbrengst voor bedrijven?

Ieder bedrijf zal blij zijn met de resultaten van de Equine Assisted Learning (EAL). Want uiteindelijk resulteert de Equine Assisted Learning (EAL) in: minder kosten en minder ziekteverzuim. Daarbij bevordert de Equine Assisted Learning (EAL) efficiëntere samenwerking, waardoor er minder tijd (= geld) verloren gaat.

Hoe ervaren de deelnemers de Equine Assisted Learning (EAL)?

Naast de spontane reacties via de email en de mooie aanbevelingen die ik onder andere op LinkedIn en Facebook mocht ontvangen, vraag ik deelnemers om reacties en feedback naar aanleiding van Equine Assisted Learning (EAL). Een kleine greep uit de reacties:

 • Feedback bedrijfseigenaar n.a.v. teamcoaching van een Management Team. Het was fijn om weer eens met de neus op de feiten te worden gedrukt, mooi om te zien waar het MT (zeker na de 2e sessie) mee terugkomt.
 • Cijfer: 9! Zeer verrast hoeveel raakvlakken het heeft: omgaan met het paard en het aansturen van een team.
 • Zonder plan en doel wilde het paard niet met me mee, zodra ik een doel had en een plan maakte ging hij wel mee!
 • Veel geleerd, overwonnen, inzicht gekregen en het werd bevestigd dat we een goed team zijn.
 • Wat heb ik geleerd? Ontspannen leidingnemen. Ingrediënten zijn: tijd nemen om elkaar te leren kennen en te vertrouwen. Samen doen in plaats van alleen. Contact houden, focussen en concentreren op waar je heen wil. Elkaar goed observeren en aanvoelen. Wat brengt elke partij in qua emotie, kennis, vaardigheden? Af en toe pauzeren.’
 • Heb weer een rugzak vol eyeopeners mee naar huis kunnen nemen.
 • Conclusie van de dag: 1 stap naar achteren om er weer 2 naar voren te kunnen maken.
 • Is het zo simpel?
 • Hier voel je dus echt hoe jouw innerlijke kracht werkt!
 • Stap ik zomaar over mijn eigen grens heen! En zij (=het paard) moet me laten zien dat dat mijn grens is en dat ik er naar moet kijken………
 • Bedankt, iedereen was erg enthousiast en onder de indruk van de workshop!
problemen bedrijven

Hoe werkt Equine Assisted Learning (EAL)?

Paarden overleven zonder praten en gebruiken daarvoor non verbale communicatie. Dit is communicatie die zij nodig hebben om te overleven, iets wat paarden al 55 miljoen jaar succesvol doen, en is er op ingericht dat paarden snel gevaar detecteren. Een paard communiceert door middel van lichaam, houding, zien, horen, reuk en voelen.

Zodra een deelnemer in de omgeving van het paard komt, wordt deze deelnemer ‘bekeken’. Onder andere: houding, manier van bewegen, intonatie en de (onbewuste) energie van de mens, gebruiken paarden bij het ‘scannen op veiligheid’. Op wat een paard ‘scant’ bij iemand volgt een reactie, dit wordt spiegelen genoemd. Deze reactie is heel duidelijk en aanschouwelijk: tijdens Equine Assisted Learning (EAL) laat een 550 kg paard, in het hier en nu zien en ervaren wat iemand uitstraalt.

Daarnaast krijgt een paard voortdurend biofeedback van deelnemers. Ben je bijvoorbeeld bang, en moet je zweten van angst? En doe jij ‘aan de buitenkant’ alsof er niets aan de hand is, het paard ruikt dit (net zoals honden) en reageert hierop. Dat is wat HR specialist Ruud Metsemakers van Watch-HRM treffend aangaf toen hij zei: Het paard laat met chirurgische precisie zien waar het bij iedereen om gaat.

Direct werken aan oplossingen

Straal je aan de buitenkant wat anders uit dan dat je van binnen voelt, doe je alsof, heb je geen plan, lukt het je niet het team mee te krijgen? Dan gaat bijvoorbeeld het paard niet met je mee of het loopt weg. Is de communicatie in een team onduidelijk, heeft niemand de leiding of een plan? Dan zal het paard op afstand van het team blijven en niet mee willen lopen.

Equine Assisted Learning (EAL) faciliteert het onmiddellijk ervaren wat er niet lukt en het ter plekke bijstellen en uitproberen van oplossingen. Waardoor er direct kan worden geleerd en ervaren wat wel succes brengt. Waarna vervolgens de succesoplossing meteen in de praktijk kan worden toegepast.

Klik hier en mail voor het gratis INTRODUCTIEGESPREK

PaardenInzicht training en coaching, o.a. individueel en in teamverband. Aan de slag met ervaringsgericht leren door middel van Equine Asisset Learning (coaching met paarden). www.paardeninzicht.nl info@paardeninzicht.nl

Samengevat

Equine Assisted Learning (EAL) is een effectieve ervaringsgerichte manier van coachen, waarbij problemen op duidelijke en aanvaardbare wijze (waarbij het aanvaardbaar is omdat een paard geen mens is met een mogelijk dubbele agenda) worden neergezet. Eenmaal gezien wat het probleem is? Dan kun je direct werken aan een oplossing, samen met het paard! Zodra je ervaart dat je oplossing werkt, ga je deze oplossing in de dagelijkse praktijk gebruiken. Je kunt dus echt direct mee aan de slag met de inzichten en hetgeen je leert!

Naast effectief en ervaringsgericht is een groot voordeel van Equine Assisted Learning (EAL) dat je ook -soms hernieuwd- zicht krijgt op waar je goed in bent! Sterke kanten en (vergeten) vaardigheden komen tijdens het werken met het paard ‘als vanzelf’ bovendrijven. Reuze handig, want het is niet voor niets zo dat er gezegd wordt dat je vooral moet doen waar je goed in bent!

Zelf het effect ervaren, als team zelf tot succes oplossingen komen en grote stappen maken doe je door aan de slag te gaan! Direct starten? Of heb je vragen en wil je meer informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen, bel 0622360999.

Meer informatie is te verkrijgen bij PaardenInzicht – www.paardeninzicht.nl
U kunt mailen naar: info@paardeninzicht.nl

PS en wil je meer weten over het Fair Leadership Programma? Aarzel ook dan niet daarnaar te vragen!

© PaardenInzicht/Margreet Noordanus – april 2023 – deze blog de geüpdatete en geactualiseerde versie van de blog PaardenCoaching uit Mei 2017

 

Video Ingredienten sucsesvolle PaardenInzicht training en coaching

 

 

©PaardenInzicht / Margreet Noordanus april 2023

Meer lezen? Over wat PaardenInzicht doet? Lees dan verder!

PaardenInzicht helpt communicatie, samenwerkings- en leiderschapsproblemen oplossen. Dit doet PaardenInzicht out of the box door middel van effectieve en inzichtelijke trajecten, workshops en teambuilding met paarden.

Coaching met paarden lost problemen op door ze heel duidelijk, en tegelijkertijd op aanvaardbare wijze neer te zetten, waarna voor borging gezorgd wordt doordat een en ander direct in de praktijk toegepast kan worden.

Paardencoaching is zeer geschikt om in te zetten bij:

– het verkrijgen van inzicht in talenten en (verder) te ontwikkelen vaardigheden

– het oplossen van problemen met vaardigheden

– ontwikkeling en verbetering van communicatie, samenwerkingen (persoonlijk) leiderschap

– het verkrijgen van zelfinzicht

En verder wordt PaardenInzicht ingeschakeld als er sprake is van:

– persoonlijke problemen en problemen op de werkvloer

– ter verkrijging van inzicht in (persoonlijke) hindernissen en obstakels

– vastlopende en stokkende coachtrajecten

– als de (team) problematiek ‘onoverkomelijk’ lijkt

Meer weten? Het eerste gesprek is gratis en ik kom je graag meer vertellen over wat PaardenInzicht voor jou, je medewerkers en medewerksters, teams en bedrijf kan betekenen.

Leiderschapsprogramma’s en alle overige programma’s, trainingen en coaching zijn op maat en worden daarbij door heel Nederland gegeven. Vragen? Bel: 0622360999 of mail info@paardeninzicht.nl

ENGLISH: I often get the question: horse coaching, what do you use it for?

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=B6tBy1pKMAg” el_width=”80″]

In answer to this question, here is a brief overview.

Horse coaching is very suitable to be used for:

– gaining insight in talents and skills to be (further) developed

– solving problems with skills

– Developing and improving communication, cooperation and (personal) leadership

– Obtaining self insight

Furthermore, PaardenInzicht is called upon when there is a question of:

– personal problems and problems on the work floor

– gaining insight in (personal) hurdles and obstacles

– Stagnant and deadlocked coaching processes

– When the (team) problem seems to be ‘insurmountable

Want to know more? The first conversation is free and I would love to tell you more about what Horse Insight can mean for you, your employees, teams and company.

Leadership programs and all other programs, trainings and coaching are tailor-made and delivered throughout the Netherlands. Questions? Call: 0622360999 or mail info@paardeninzicht.nl

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Boek direct: bel Margreet op 0622360999 of mail naar info@paardeninzicht.nl

Meer lezen over wat anderen over PaardenInzicht zeggen? KLIK HIER

© 2023 PaardenInzicht / Margreet Noordanus

GOUDEN TIP: vraag om hulp.

Welke hulp en ondersteuning je nodig hebt is persoons- en situatie afhankelijk, en vind je het lastig om dit te bepalen?

Maak dan gebruik van de mogelijkheden die PaardenInzicht biedt: een sessie PowerInzichten zorgt voor inzicht, overzicht, (her)ontdekken van je vaardigheden, focus en scherpstellen van je doelen en de stappen die je daarvoor moet zetten.

Kosten? Euro 450,00 all inclusive* – boek direct: bel Margreet op 0622360999 of mail naar info@paardeninzicht.nl

Resultaat? Je boekt direct resultaat, gaat met praktische en direct uitvoerbare handvatten naar huis!

*All inclusive betekent dat je geheel ontzorgt bent en dat er veel inclusief is:  https://paardeninzicht.nl/wp-content/uploads/2017/10/PowerInzichten.pdf

Wat zeggen anderen over PaardenInzicht?

Een van de deelnemers** geeft aan:

 • Op natuurlijke wijze.
 • Openheid / vertrouwen.
 • Geen oordeelsvorming door de coach, dit als zeer plezierig ervaren.
 • Nooit het gevoel gehad dat de coach hem het wel even zou ‘vertellen’.
 • Zelf volop de mogelijkheid gehad te ervaren.

Een andere deelnemer** geeft na een traject aan:

 • 5 jaar na dato
 • Zit goed in mijn vel
 • Veel handvatten van onze paardencoaching kunnen gebruiken

**Geen naamsvermelding i.v.m. de privacy van deze deelnemers.

Boek direct: bel Margreet op 0622360999 of mail naar info@paardeninzicht.nl

PaardenInzicht – 10 jarig jubileum – 10 year anniversary

PaardenInzicht – 10 jarig jubileum

Deel 1 – in deze video een compilatie van een aantal van mijn favoriete momenten. De keuze was zo moeilijk dat er later een deel 2 volgt. VEEL KIJKPLEZIER!

PS: een aantal beelden zijn uit de begin jaren vandaar dat de kwaliteit soms wat minder is.

PaardenInzicht – 10 year anniversary

Part 1 – in this video a compilation of some of my favourite moments. The choice was so difficult that a part 2 will follow later. ENJOY WATCHING!

PS: some of the images are from the early years so the quality is sometimes a bit poor.

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=0X853xzA1I8″ el_width=”80″]

Luister ook de speciaal voor PaardenInzicht gecomponeerde jubileum muziek: ????

PaardenInzicht staat al 10 jaar – altijd klaar!

 © Margreet Noordanus / PaardenInzicht Takes you to the next level!

www.paardeninzicht.nl / info@paardeninzicht.nl

Vlodrop, 2023PaardenInzicht ook in 2021 DE LEIDERSCHAPSSPIEGEL

Reageren of vragen? Graag! Stuur je mailtje naar info@paardeninzicht.nl

PS: zit je in een rollercoaster, zit je team erin en kun je of kunnen jullie daar wel wat hulp bij gebruiken? Laat het weten en wees welkom!

 

Luister ook het interview van Margreet op NPO2: Radio interview Margreet

Zelf aan de slag? Neem dan contact op! Je kunt bellen naar: 06-22360999 of mailen naar info@paardeninzicht.nl

Meer lezen? Het gratis e-book 35 Redenen om je door Paarden te laten Coachen, kun je downloaden door: hier te klikken!

Meer informatie? Over PaardenInzicht en de coaching met paarden:
www.paardeninzicht.nl

Ben jij gekalibreerd? Is je team gekalibreerd? Wat dat betekend? Lees de
blog https://paardeninzicht.nl/kalibreren/

Of bekijk de September 2020 video PaardenInzicht KALIBREREN [vc_video
link=”https://www.youtube.com/watch?v=HvH4_NPekC4″ el_width=”80″]

Margreet Noordanus Presentation

Margreet & Genius The Horse* zeggen: WELKOM!

Is elkaar aanspreken LASTIG? Dan is een training om hiermee te oefen geen overbodige luxe. Boek bijvoorbeeld de training Aanspreken Lastig.

*Genius The Horse is de nieuwe mascotte van PaardenInzicht – online zal je ‘m langs zien flitsen met PaardenInzicht nieuws, oneliners en aankondigingen.

TOP TIP: thuis aan het werk en moet je vanuit huis leidinggeven aan een team? Lees dan de blog: https://paardeninzicht.nl/vijf-tips-voor-een-optimale-teamsamenwerking-op-afstand-en-in-crisistijd/

 

Bekijk ook de September 2020 video PaardenInzicht KALIBREREN [vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=HvH4_NPekC4″ el_width=”80″]

Nog meer lezen?

Video’s bekijken?

Publicaties Margreet Noordanus / PaardenInzicht